BİZ

Site 1. rengi

Site 2. rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Tasarım

İstanbul KVKK Avukatları

05.04.2020
114
İstanbul KVKK Avukatları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ülkemizde bu kanuna ve yönetmeliklerine uyum süreci başlamıştır. Buna göre kanunun öngördüğü süreler içerisinde ve belirttiği yöntemlerle bu uyum sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Özellikle tüzel kişilerin KVKK ile uyumu çok önemlidir. Yasaya aykırılık ya da eksiklik halinde ciddi para cezaları ve hapis cezaları ile karşı karşıya kalınmaktadır.

İstanbul KVKK avukatları danışmanlık hizmeti verdiği şirketlerde bu süreçleri titizlikle takip etmek durumundadır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu özellikle şirketlerin, müşteri ve çalışanları ile olan ilişkilerinde bir takım sorumlulukları getirmektedir. Örneğin çalışanların kişisel verilerinin toplanması ve paylaşılması ile ilgili Aydınlatma Metinleri imzalatılması kanunen zorunludur. Bu metinlerin özlük dosyasında saklanması, olası uyuşmazlıklarda belge olarak sunulması zorunludur.

Gelişmiş ülkelerde Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili büyük miktarda cezalar kesilmekte ve tüm tüzel kişilerin bu hassasiyetlere özen göstermesi hedeflenmektedir. Türkiye’de yakın zamanda bir doktorun, hastasına reklam amacıyla gönderdiği bir SMS yüzünden 50 bin TL para cezası yediğini hatırlatmakta fayda var.

Bu nedenle KVKK’ya tam uyum için İstanbul kvkk avukatlarından destek almanızı öneririz. KVKK konusunda uzman, bilişim teknolojilerini yakından tanıyan, şirket süreçlerinin bu kanuna uydurulmasında deneyim sahibi uzman avukatlar bulabilirsiniz.

Her ne kadar KVKK uyumu sadece avukatlar ile yürütülebilecek gibi görünse de işin bir diğer ayağı olan Bilişim Sistemlerine entegre işi IT yani bilişim teknolojisi alanında çalışanlarla beraber yürütülür. Kişisel verilerin anonimleştirilmesinde veya silinmesi ya da yok edilmesinde entegre programlara ek yazılımlar yapılması gerekecektir. Bu nedenle Bilişim ve Hukuk en çok bu alanda beraber çalışma programı yapacaktır.

KVKK avukatlığı diğer alanlardan biraz daha farklı bir alandır. Kanunun getirdiği yenilikler, sürekli güncellenmekte ve bu sürekliliğin şirketler nezdinde uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle ilgili kanun ve yönetmeliklerin sürekli takip edilmesi ve iş süreçlerine anında uyarlanması gerekmektedir. İstanbul KVKK avukatları bu konuda sizlere ve şirketlerinize önemli katkılar sağlayacaktır.

Şirketlerin KVKK uyumu ve bu süreçte yapılması gerekenler ile ilgili mutlaka bilgi alınız. KVKK danışmanlığı sadece avukatlar tarafından verilebilir. Hukuk fakültesi mezunu olmayanın hukuki konularda danışmanlık veya hizmet vermesi Avukatlık Kanunu gereği yasaktır. Bu nedenle avukatınızdan başka hukuki kvkk danışmanlığı hizmeti almayınız. KVKK danışmanlık ücretleri yapılacak işin niteliğine ve sürekliliğine göre değişecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan makaleler özgün içerik olup, kısmen ya da tamamen kullanılabilmesi için kaynak bağlantının aktif olacak şekilde belirtilmesi gerekmektedir.