BİZ

Site 1. rengi

Site 2. rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Tasarım

Ahududu Çayı ve Yararları

15.04.2020
32
Ahududu Çayı ve Yararları

Ahududu Çayı

Bu yazımızda sizlere ahududu çayı hakkında bilgiler vereceğiz. Soğuk havaların etkisini gösterdiği zamanlarda sağlığımızı korumak için başvurduğumuz bitkisel çaylardan biridir. Her faydalı şeyin fazlasının zarar olduğu gibi bu çayın da ihtiyaçtan fazlasını tüketmek zararlıdır.

Avrupa yerlisi ahududu çok yıllık köklere sahip iki yıllık bir bitkidir. Son derece dik büyüyen küçük bir çalıdır. Bir zamanlar yetiştiği Kaz Dağında İda ismi ile anılmaktaydı. Mayıs ve haziran aylarında çiçeklenen bu bitkinin kırmızı, lezzetli bir meyvesi vardır.

Ağız Yaraları ve Kanayan Diş Etleri: Ahududu ile gargara yapmak, ağız yaralarına ve kanayan diş etlerine iyi gelmekle beraber dişlerdeki tartarı da ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

İshal (Aşırı): Aniden ortaya çıkan ishal vakalarında el altında bulundurulması gereken bir çaydır. Buzlu olarak alındığında daha hızlı bir etki yapacaktır.

Beslenme: Ahududu, A, B-kompleks, C ve E vitaminleri, sitrik ve malik asit; kalsiyum, niyasin, demir, magnezyum, pektin, potasyum, selenyum, silisyum, sodyum ve çinki içerir

Bayanlarda Alt Beden Ağrıları : Ahududu alt beden organlarının ve pelvik kasların sağlığı için önemlidir. Rahim rahatsızlıklarında ağrıları azaltır. Gerilimi azaltan bu çay, vücudun alt kısmındaki baskıyı da rahatlatır. Ayrıca idrar yolları ve böbrekleri güçlendirir.

Yararlı Tarafları: Yapraklar ve meyve

Özellikleri: Vitaminler, Mineraller, Uçucu Yağlar, Tanin, Meyve Asitleri

Etkileri: Düzenleyici, kanamayı durdurucu, leğen kemiği ve rahim rahatlatıcı, mukus temizleyici etkisi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan makaleler özgün içerik olup, kısmen ya da tamamen kullanılabilmesi için kaynak bağlantının aktif olacak şekilde belirtilmesi gerekmektedir.